Ενήλικες

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι ενήλικες ξεκινούν ορθοδοντική θεραπεία για να διορθώσουν προβλήματα που προϋπήρχαν ή δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων. Η ορθοδοντική στους ενήλικες, όπως άλλωστε και στα παιδιά απαιτεί στενή συνεργασία με το γενικό οδοντίατρο, και πολλές φορές με άλλες ειδικότητες της οδοντιατρικής, όπως η γναθοχειρουργική σε έντονες περιπτώσεις σκελετικής δυσαρμονίας, η προσθετική, η ενδοδοντία, και περιοδοντολογία. Η χρήση των νέων mini implants για αυξημένη στήριξη δίνει εύκολες λύσεις σε περιπτώσεις πρόωρης απώλειας δοντιών και προετοιμασία για προσθετική αποκατάσταση.

Πολλοί ενήλικες μπορεί να αναζητήσουν ορθοδοντική θεραπεία όχι μόνο για στραβά ή συνωστισμένα δόντια αλλά και για διαστήματα που εμφανίζονται ξαφνικά ανάμεσα στα δόντια τους. Δυστυχώς το γεγονός αυτό κρύβει πίσω του κάποιο περιοδοντικό πρόβλημα, που αφού θεραπευτεί θα ακολουθήσει ορθοδοντική θεραπεία. Δεν είναι λίγες οι φορές που έφηβοι και ενήλικες φτάνουν στον ορθοδοντικό έχοντας μόλις ανακαλύψει την ύπαρξη παιδικών δοντιών στη θέση των μονίμων. Αυτό συμβαίνει συχνότερα στην περιοχή των κυνοδόντων, όπου η ορθοδοντική με αποκάλυψη και έλξη του έγκλειστου δοντιού θα δώσει το τέλειο αποτέλεσμα. Τέλος, εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα σε περιπτώσεις σκελετικών προβλημάτων με άριστη συνεργασία ορθοδοντικής και γναθοχειρουργικής.

Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ευαισθησίες των ενηλίκων ασθενών συνεργαζόμαστε άριστα με καθένα ξεχωριστά ώστε να δώσουμε την πιο σύγχρονη, αισθητική και αποτελεσματική λύση.

Οι αισθητικές αποκαταστάσεις με ρητίνες και οι όψεις πορσελάνης είναι ένα δυνατό εργαλείο της σύγχρονης οδοντιατρικής. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα στη μορφή, το σχήμα, το μέγεθος, την επιφάνεια και το χρώμα των δοντιών με εξαιρετικά αποτελέσματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και στο τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας όταν υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα. Η χρήση τους όμως αντί ορθοδοντικής για «γρηγορότερη λύση» σημαίνει στις περισσότερες φορές τρόχισμα υγιών δοντιών χωρίς να υπάρχει ανάγκη, διαφορά στο πάχος των στραβών δοντιών και δυσκολία στον καθαρισμό τους. Ιδεώδης είναι η λύση που περιλαμβάνει τη συνεργασία της ορθοδοντικής με άλλες ειδικότητες για το πιο όμορφο και υγιές χαμόγελο!

Επικοινωνία

Περικλέους 6 & Διομήδους,
Μαρούσι, 151 22, Αθήνα

(πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού Μαρούσι)

Τηλ: +30 210 8067130
Τηλ/Fax: +30 210 6128059
email: drdouma@greatsmiles.gr

Ραντεβού
Κατόπιν Τηλ. Επικοινωνίας

FAQs

Πριν & Μετά